De juiste moederfiets kopen? Gemakkelijk fietsen met kinderen achterop

Wilt u binnenkort een moederfiets kopen ? Wij helpen u graag daarmee met het geven van een aantal tips.  Het kan lastig zijn om kinderen mee te nemen op de fiets. Fietsen met kinderen achterop maken je een stuk minder wendbaar en maken het fietsen zwaarder. Gelukkig bestaat er de moederfiets: een fiets die een oplossing biedt door meer ruimte en een stevigere standaard te bieden. Kopen van een moederfiets kan echter ook lastig zijn. Wij geven u hieronder een aantal tips waar u op kunt letten bij de aankoop van een moederfiets.

Moederfiets kopen ? Al onze top moederfietsen op een rij

Moederfiets kopen ? Geniet van de extra ruimte

Het belangrijkste is natuurlijk dat een moederfiets de extra ruimte biedt die u nodig heeft. Een breder stuur is bijvoorbeeld essentieel zodat een kinderzitje niet in de weg zit. Tevens zijn een ruimer frame en een stevigere bagagedrager om kinderzitjes aan te bevestigen van belang!

Opletten op de veiligheid bij het kopen van een moederfiets

Veiligheid is natuurlijk erg belangrijk als het om kinderen gaat. Een onstabiele standaard, waardoor de fiets het risico loopt met kinderen en al om te vallen is dus uit den boze. Om dit te voorkomen zijn de meeste moederfietsen uitgerust met een dubbelpootstandaard. Dit is een standaard die stabieler staat, waardoor u gemakkelijker én veiliger uw kinderen van de fiets kunt tillen. Een stuurvergrendeling of stuurblokkering kan ook extra veiligheid bieden. Deze systemen zetten het stuur vast, zodat deze niet zomaar om kan klappen als er gewicht op leunt.

Comfortabel fietsen met de moederfiets

Het extra gewicht van kinderen op de fiets kan het fietsen lastiger te maken. Vaak hebben moederfietsen daarom extra brede banden die er met hun lage bandenspanning voor zorgen dat u toch gemakkelijk wegfietst. Daarnaast zijn versnellingen natuurlijk ook handig voor het fietsen met extra gewicht.

Moederfietsen bij Transportfiets Online

Wilt u graag een goede moederfiets kopen ? Kijk dan hierboven bij de top 5 van de moederfietsen van Transportfiets Online. Onze moederfietsen zijn uitgerust met alle bovenstaande eigenschappen en zijn ontworpen voor simpel en veilig gebruik. Fietsen met kinderen hoeft helemaal niet lastig te zijn!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Voorraadactie op alle E-bikesBekijk

Finalist Tweewielerwinkel van het jaar 2021 tweewieler.nl
× WhatsApp