Hoe haal ik het maximale uit de fietsaccu van mijn Vogue elektrische fiets

Het belangrijkste onderdeel van uw elektrische fiets is misschien wel de accu, want zonder energie van een fietsaccu heeft u weinig aan de ingebouwde motor! Met de grote markt aan elektrische fietsen zijn er ook steeds meer verschillende fietsaccu’s beschikbaar, die allemaal weer hun eigen voor- en nadelen hebben. Waar moet u op letten wanneer u een accu kiest voor uw Vogue elektrsiche damesfiets of Vogue elektrische herenfiets? Hoe onderhoudt u het onderdeel? En wat doet u als de prestaties van de accu uiteindelijk steeds minder worden? We zetten het hieronder allemaal voor u op een rijtje!

De actieradius en de accu van uw Vogue elektrische fiets

De actieradius is de afstand die u met uw elektrische damesfiets of herenfiets kunt rijden op één volle accu. Dit cijfer is uiteraard voor een groot deel afhankelijk van de fietsaccu zelf, maar ook andere factoren spelen een rol, bijvoorbeeld de soort elektrische fiets zelf en omstandigheden zoals: het weer, de hardheid van de banden, het wegdek en het gewicht van de fietser. Wanneer u graag een grotere actieradius wilt hebben, bijvoorbeeld omdat u dagelijks ver naar uw werk fietst, kunt u het beste een accu met een grotere capaciteit kopen. De prijs ligt dan weliswaar iets hoger, maar voor enthousiaste fietsers is een goede accu zeker de kosten waard! Zo heeft u des te meer plezier van uw elektrische damesfiets of herenfiets.

Vogue elektrische fiets: het onderhouden van de accu

De accu van uw elektrische fiets kan natuurlijk slijten, net zoals dat bijvoorbeeld gebeurt met de batterij van telefoons. Hoe langer en vaker u hem gebruikt, hoe meer de capaciteit van uw elektrische fiets zal afnemen. Het goede nieuws is echter dat u die afname aardig kunt beperken door de fietsaccu goed te verzorgen! Het belangrijkste is dat u een beschermhoes gebruikt, waarmee u de kwetsbare onderdelen beschermt tegen regen, wind en koude temperaturen. Laad de fietsaccu daarnaast niet onnodig vaak op: als u de accu van uw elektrische fiets steeds maar een kwartier leegrijdt, hoeft u hem niet na ieder tochtje opnieuw aan het snoer te leggen.

De accu van uw Vogue elektrische fiets vervangen

Als u al lang gebruik maakt van dezelfde accu bij uw Vogue elektrische damesfiets of  Vogue elektrische herenfiets, kan het natuurlijk gebeuren dat de accu na een tijdje niet meer goed presteert. Gelukkig is het in zo’n geval eenvoudig om een nieuwe accu aan te schaffen voor uw elektrische fiets! Let hierbij op dat u het juiste model kiest voor bij het motorsysteem van uw elektrische herenfiets of elektrische herenfiets; niet iedere fiets kan met iedere accu gecombineerd worden. Informeer bij uw fietsenmaker of fietsenwinkel naar de mogelijkheden die er voor uw elektrische fiets zijn, dan weet u zeker dat u met een passende accu eindigt. Nog geen elektrische damesfiets of herenfiets, maar bent u wel benieuwd? Kijk dan op Transportfiets Online naar ons aanbod voor een elektrische fiets. voor dames en heren. Wilt u liever een gewone transportfiets? Ook voor een transportfiets heren of transportfiets dames zit u goed bij Transportfiets Online.

Share this post

Comments (5)

 • Sjoertje visser Reply

  Mijn kleindochters hebben allebei een elektische vogue fiets gekocht rijden elkedag 14 km naar school, de 1 heeft een fiets die rijdt goed de andere heeft zoveel pech met de fiets , allebei hebben ze de schooltas achterop , bij de pech fiets is het achterbankje met accu en al er afgeknapt , dat is weer gemaakt door de winkel maar de accu laad niet meer op , ze kunnen hem niet vergoeden zeggen ze want hij is gevallen , ze kan nu niet meer fietsen en heeft hem nog geen jaar, is daar nu niks aan te doen? Vr gr

  25 January 2018 at 20:21
  • LENI Reply

   Mijn accu is vergoed door de fiets verzekering,stond na een jaar in brand<nu nog geen jaar oud<laad de nieuwe ook weer niet goed op<,ga er weer mee terug<ik denk toch dat het aan de kwaliteit ligt.

   7 September 2020 at 11:07
 • dennis Reply

  Zijn er onderdelen van de accu te koop?
  Bij mij, het zwarte gedeelte waar het sluiteltje in gaat is bij de schroefjes een beetje afgebroken omdat de batterij klem zat in het frame.

  16 June 2018 at 19:45
 • Maartje Reply

  Twee fietsen gekocht ze zouden rond de 75 km mee kunnen ,nou van af den helder naar callantsoog en terug ,accu bijna leeg jammer voor de rest heerlijke fiets ,maar het is niet wat ons beloofd was.

  27 July 2019 at 15:50
 • Mieke Reply

  Hier ook slechte accu
  Je zou er 140 km mee moeten kunnen fietsen maar na 45/50 km is hij al leeg.
  Dus elke keer laden na een stukje fietsen.
  Echt balen

  23 July 2020 at 17:37

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Voorraadactie op alle E-bikesBekijk

Finalist Tweewielerwinkel van het jaar 2021 tweewieler.nl
× WhatsApp