Popal fietsen zijn getest door ANWB

ANWB geteste Popalfietsen

De fietsen van onze hoofdleverancier vallen stuk voor stuk in de smaak bij de ANWB. Verschillende modellen zijn de afgelopen maanden onder de loep genomen. De resultaten zijn zeer positief.

Popal_lichtblauw_

De Schoolfietsentest 2018 – Popal Daily Dutch Prestige

Een goede en sterke fiets voor een scholier is zeker onmisbaar. Wij hebben een hoop in ons assortiment. De Popal Daily Dutch Prestige N3 RN verdient volgens de ANWB speciale aandacht. Het heren- en damesmodel behoort niet alleen tot 1 van de favorieten van de ANWB, volgens de organisatie springt deze fiets prijstechnisch gezien extra gunstig uit.

Het oordeel

“Over de Popal Daily Dutch Prestige N3 RN is nagedacht. Niet alleen de styling, maar ook de afwerking is van hoog niveau. Alles is keurig op elkaar afgestemd en de kabelgeleiding is netjes uitgevoerd. De rijeigenschappen zijn prima: de fiets rijdt licht en stuurt nauwkeurig. Hij heeft een stevige kettingkast en bagagedrager achter. De bagagedrager voor heeft wat speling.”

Rijtest ANWB Fietsexpert – Popal E-Volution 12.2

Ben je opzoek naar een goede elektrische fiets met een prima prijs-/kwaliteitsverhouding? Neem dan een kijkje naar de Popal E-Volution 12.2. Tijdens de proefritrijdagen van de ANWB-leden werd deze Popal e-bike met een 8,2 beoordeeld. Dit is gebaseerd op 14 beoordelingen.

Het oordeel van ANWB

“Met de E-Volution 12.2 heeft Popal een modern vormgegeven e-bike in de collectie. De fiets wordt aangedreven door de betrouwbare Bafang voorwielmotor, deze heeft vijf ondersteuningsstanden en wordt bestuurd vanaf een strak aluminium display. De motor is krachtig en produceert bovendien weinig geluid. De gemonteerde Shimano Nexus naaf biedt veel schakelgenot tussen de 8 versnellingen. Zowel voor als achter zijn krachtige rollerbrakes gemonteerd om onder alle omstandigheden tijdig tot stilstand te komen. Aan het rijcomfort is ook gedacht met vering in het balhoofd en zadelpen. De afmontage is op niveau met een Selle Royal zadel, CST banden en een Axa slot. De sleutel van het Axa ringslot past ook op de accu, wel zo gemakkelijk.”

Vouwfiets getest – Popal Reload F207

Met een 8,1 en een hoop mooie complimenten kwam de Popal Reload F207 uit de test van de Waterkampioen van ANWB. De vouwfiets wordt geprijsd vanwege de prijs-/kwaliteitverhouding.

Het oordeel

“Als er één vouwfiets is in deze test die de titel ‘Testwinnaar’ eigenlijk ook wel zou verdienen, is het deze Reload F207. Voor een uiterst scherpe prijs is het een mooie en complete vouwfiets. Zo is het de enige die standaard wordt geleverd met verlichting. Prima ledlampjes zijn ideaal op een vouwfiets als deze. Qua constructie en afwerking is er ook niets mis. En fietsen doet hij goed. Het zadel is wel wat aan de lage kant als je richting de 190 centimeter gaat. En de stuurpen wil wat buigen als je er veel kracht op zet. Het zadel is van het harde, smalle sportieve type, daar moet je van houden. Maar zoals gezegd, al met al een aanrader.”

Het bleef niet alleen bij een mooi cijfer voor de Popal Reload F207. In dezelfde test kreeg de Popal Subway F209 een dikke voldoende.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Voorraadactie op alle E-bikesBekijk

Finalist Tweewielerwinkel van het jaar 2021 tweewieler.nl
× WhatsApp