Transportfiets Online

Popal Prestige-E transportfiets E-bike 28 inch N3

Het 2021 model van deze e-bike heeft een 8,1 gekregen bij de AD Fietstest 2021. De testers vonden deze fiets heerlijk rijden en de prijs is verrassend goed. De niet elektrische uitvoering werd een jaar eerder al testwinnaar! Zie hier het testresultaat.

Voor een e-bike zitten we hier in de budgetprijzen. Testers zijn blij met je ervoor krijgt. Handige, soepele fiets, stuurslot is een pre. ‘Omafiets met turboaandrijving’, erg rechtop dus. Bediening is makkelijk, prima voor in de stad.

 

Deze e-bike maakt gebruik van een voorwielmotor. Deze type motoren zijn wat goedkoper dan fietsen met een midden- of achterwielmotor. Voordelen hiervan zijn

De 250W voorwielmotor geeft je een uniek vorm van kracht en maakt een gewone fietstocht bijzonder.

 

Verder is deze fiets voorzien van rollerbrakes van Shimano. Shimano rollerbrakes zien eruit als trommelremmen. De Shimano rollerbrake is een complete set remmen gemonteerd op de wielnaaf. Voordelen van rollerbrakes zijn onder andere:

 

Het frame van de Popal Prestige-E transportfiets E-bike 28 inch N3 is gemaakt van aluminium, wat meerdere voordelen met zich meebrengt in vergelijking met een stalen frame. Aluminium frames zijn lichter in gewicht dan staal. Een ander voordeel van een aluminium frame is het feit dat aluminium niet kan roesten. Bij een (lak)beschadiging zal het frame niet roesten. Dit kan bij een staal frame wel voorkomen.

 

Dit model beschikt over 3 naafversnellingen. De versnelling is geïntegreerd in de naaf van het achterwiel en is dus een interne versnelling. Bij een naafversnelling wissel je van versnelling doordat de versnellingen van positie veranderen. Daarnaast heb je met een centrale overbrenging een op zichzelf staande kettingkast, die gemakkelijk te onderhouden is, vrij van kettingtrillingen en in stilstand kan worden geschakeld.

 

Een van de vele belangrijke aspecten die komt kijken bij deze fiets, is veiligheid.
De e-bike wordt standaard geleverd met een AXA Defender ringslot met insteekmogelijkheid. Met behulp van dit ART goedgekeurde slot beveiligt u uw fiets probleemloos tegen diefstal. De AXA ringslot is ART-categorie 2 goedgekeurd.

 

Exit mobile version