Hoe moet je remmen met een elektrische fiets

Hoe moet je remmen met een elektrische fiets

Een e-bike ondersteunt u bij het trappen. Dit kan betekenen dat uw snelheid iets hoger ligt dan u op eigen kracht zou bereiken. Dit betekent dat het remmen op een e-bike erg belangrijk is. Zorg er dus voor dat u weet hoe het remsysteem in elkaar zit, alvorens u een ritje gaat maken. Er zijn diverse remsystemen voor e-bikes. Zo zijn er elektrische fietsen met een hydraulische remschijf. Over het algemeen staat dit bekend als het beste remsysteem. De schijfremmen maken namelijk gebruik van een remschijf in zowel het wiel en de kabels met behulp van een hydraulische vloeistof. Remmen doet u bij dit systeem dus eenvoudig door in de hendels van uw stuur te knijpen. Ook bij vocht of een oneffenheid in het wiel, werken deze remmen prima.

V-brake of rollerbrake

Een andere optie voor remmen is de V-brake. Dit wordt ook wel de velgrem genoemd. Dit systeem gebruikt de velg om te remmen, simpelweg door een kunststof remblokje tegen de velg te drukken. Het is een goedkoop systeem, dat wel wat onderhoud nodig heeft. Ook kan de werking verminderd zijn bij modder, vuil en nat weer. Met name bij brede banden en fietsen met spatborden werkt deze rem goed. Een andere variant is de rollerbrake. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt dit remsysteem door middel van rolletjes. De rollen worden tegen de remschoen geduwd, zodra u de rem inknijpt. Deze remschoen zit in het midden van uw wiel. Het voordeel? Dit remsysteem heeft weinig onderhoud nodig. Ook bij nat weer doet deze rem het beter dan de V-brake. U hoeft trouwens niet bang te zijn om met deze rem over de kop te slaan, want de powermodulator voorkomt dit voor u.

shimano-nexus-rollerbrake

Tips bij het remmen met uw e-bike

U las net al kort iets over het over de kop slaan naar aanleiding van remmen. Doordat remsystemen continu worden verbeterd, is het al een stuk minder aannemelijk dat dit u overkomt. Toch kan het feit dat uw snelheid groter is bij een e-bike ervoor zorgen dat het remmen harder gaat dan u op voorhand verwacht. Het is daarom goed om u voor te bereiden om het remmen, alvorens u uw eerste ritje op de e-bike gaat maken. Allereerst moet u natuurlijk weten hoe u de rem in werking zet. Laat u dus informeren over het soort remsysteem dat uw e-bike heeft. Hierbij horen de kenmerken, zoals de remcapaciteit bij verschillende weertypen. Gaat u fietsen in de regen? Dan weet u nu dat u met een V-brake iets voorzichtiger moet zijn. Gaat u voor het eerst gebruikmaken van een elektrische fiets? Dan is het aan te raden altijd even een testritje te maken. Bij Transportfietsenkopen.nl krijgt u hier bijvoorbeeld alle gelegenheid voor. Zorg ervoor dat u tijdens deze testrit de remmen eens goed probeert en laat u informeren door de experts.

Zo onderhoudt u uw remmen

Een remsysteem vergt goed onderhoud. Dit zorgt ervoor dat u veilig op weg kunt en langer kunt genieten van uw e-bike. De verschillende remsystemen kennen uiteenlopende onderhoudsvoorschriften. Bent u zelf niet in staat om de remmen van goed onderhoud te voorzien? Laat dit dan bij voorkeur over aan de fietsspecialist. Werkzaamheden die u beter aan de specialist kunt overlaten zijn bijvoorbeeld het vervangen van remblokjes van uw V-brake. Dit is namelijk een behoorlijk secuur werk. Ook het systeem van een hydraulische rem is kwetsbaar en vraagt dus specialistische aandacht. Is uw rollerbrake kapot? Dan raden wij aan dit te laten vervangen door de expert. Deze kan u direct adviseren over verder onderhoud. Wist u dat bij sommige elektrische fietsen de verschillende remsystemen worden gecombineerd? Zo profiteert u van de voordelen van meerdere remmen tegelijk. U kunt dus extra veilig op weg!

Schakel specialisten in

We zeiden al even dat u bij Transportfiets Online alle gelegenheid krijgt om een proefritje te maken en al uw vragen over remsystemen te stellen. Wel zo’n fijn gevoel voor u uw elektrische fiets aanschaft. De experts voorzien u graag van passend advies en informatie over de aanschaf, onderhoud en mogelijkheden voor remsystemen van uw elektrische fiets. Op die manier kunt u veilig op weg en heeft u een vertrouwd adres waar u te allen tijde met uw vragen kunt aankloppen. Vanzelfsprekend verzorgen deze fietsspecialisten ook graag het onderhoud van de remmen voor u. Neem voor vragen gerust even contact met ze op, bijvoorbeeld via mail of telefonisch. U vindt de contactgegevens op de website van Transportfietsenkopen.nl.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Voorraadactie op alle E-bikesBekijk

Finalist Tweewielerwinkel van het jaar 2021 tweewieler.nl
× WhatsApp