Verandering in fietsdragers

Alles om ons heen verandert in rap tempo. Hierbij kunt u denken aan technologische veranderingen zoals de veranderingen in mobiele telefoons en smartphones, maar ook aan innovatieve veranderingen voor een betere veiligheid. Een van de veranderingen die we binnen de productie van fietsen hebben meegemaakt is de verandering in fietsdragers. Deze zijn over de jaren heen ontzettend veranderd. Allemaal met het oog op gemak en veiligheid.

Een fietsendrager is ontzettend handig en bijna niet te missen als fietsen je hobby is. De fietsendragers van vroeger kun je niet meer vergelijken met de huidige, het is tegenwoordig allemaal een stuk meer compleet en makkelijk! De verandering?

Vogue Phantom N3 E-bike vouwfiets 20 inch black
Vogue Phantom N3 E-bike vouwfiets 20 inch black

Hoe is de fietsdrager veranderd?

Vroeger hadden fietsendragers maar plek voor fietsen van één fietsmaat. Dit is natuurlijk lastig als de fietsen van je kinderen mee moeten. Dit resulteerde vaak in problemen met fietsvakanties of uitjes. Vaak moesten er verschillende fietsendragers aangeschaft worden of werden de fietsen in de achterbak geplaatst, wat regelmatig tot beschadigingen leidde. Moderne fietsendragers hebben dit probleem gelukkig niet meer. De wielgoten zijn gemakkelijk te verstellen, waardoor je meerdere fietsen mee kunt nemen met verschillende maten. Zo kan iedereen genieten van die leuke fietstocht en hoef je geen geld meer uit te geven aan een extra fietsendrager. Een goede investering dus!

Vastmaken zonder tillen

Vroeger was het zo dat alle fietsen opgetild moesten worden om op de fietsendrager geplaatst te kunnen worden. Dit was een lastig en zwaar karwei, dat je meestal niet in je eentje kon doen. Zeker met zware fietsen was dit een groot probleem. Gelukkig is ook dit probleem goed opgelost. De meeste fietsendragers hebben tegenwoordig namelijk een oprijgootje. Deze sluit precies aan op de drager, waardoor je de fiets op de drager kunt rijden zonder dat je hem op hoeft te tillen. De gootjes zijn helaas niet geschikt voor alle fietsmerken. Bekijk vóór aanschaf dus goed of uw fiets geschikt is voor deze oprijgoot.

Een vernieuwd systeem

Daarnaast zat de fietsdrager vroeger vast aan de achterklep. Dit betekende dat het openen hiervan erg moeilijk of gewoonweg niet mogelijk was. Tegenwoordig hebben fietsendragers een fijn kantelmechanisme. Hierdoor kan de drager met de fietsen gekanteld worden om eenvoudig bij de achterbak te kunnen. Bij sommige auto’s is dit nog niet mogelijk. Een dakdrager voor de fietsen is dan een goed alternatief.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Voorraadactie op alle E-bikesBekijk

Finalist Tweewielerwinkel van het jaar 2021 tweewieler.nl
× WhatsApp