transportfiet-s-online-banner-2

AH bezorgt met elektrische fietsen

Voorlopig loopt de proef alleen nog in Amsterdam, maar als hij succesvol is, heb je goede kans dat jouw boodschappen binnenkort met een elektrische fiets aan de deur worden bezorgd. Albert Heijn gaat namelijk fietsen inzetten voor de bezorgservice van de keten!

Elektrische bakfiets is sneller en schoner

De binnenstad van Amsterdam is met de auto niet de meest toegankelijke plek van het land, en het komt dan ook met enige regelmaat voor dat bezorgbusjes veel te lang in de file vast komen te staan. Dat kan handiger én milieuvriendelijker, natuurlijk. Een elektrische bakfiets laveert veel makkelijker tussen het verkeerd door, en komt zodoende een stuk sneller op de plek van bestemming aan.

Voorlopig gaat het nog maar om één fiets die heen en weer rijdt tussen het magazijn aan de rand van de stad en het centrum. Is de proef een succes, dan rijden er aan het eind van het jaar waarschijnlijk al tien fietsen rond om boodschappen te zorgen! Of andere steden het voorbeeld van de Amsterdamse Albert Heijn zullen volgen, zal ook van de proefresultaten afhangen. De kans is in ieder geval groot dat drukkere steden het idee over zullen nemen.

E-bike is modern

In Amsterdam is het idee overigens niet geheel nieuw. Niet alleen zijn er meer bedrijven die hun pakjes per e-bike rondbrengen; ook de supermarktketen zelf bezorgde vroeger al boodschappen met de fiets. Nu de e-bike ook ingezet kan worden, wordt dat traditionele idee in een modern jasje gestoken!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Voorraadactie op alle E-bikesBekijk

Finalist Tweewielerwinkel van het jaar 2021 tweewieler.nl
× WhatsApp