Altec Sapphire N3 E-bike damesfiets 28 inch

Revolutionaire elektrische fiets: de Piaggio Wi-Bike

Het Milaanse merk Piaggio is er maar wat trots op: de Wi-Bike, een elektrische fiets die een heuse revolutie in het land van de e-bikes in gang zou moeten zetten. Afgelopen week werd de pers uitgenodigd om deze nieuwe lijn eens in ogenschouw te komen nemen. Kan de Wi-Bike de hoge verwachtingen waarmaken, of hoef je hem nog niet direct aan te schaffen?

Elektrische Wi-bike is technologisch hoogstandje

De Wi-Bike is wat de technologie betreft zeker het nieuwste van het nieuwste. De fiets is bijvoorbeeld uitgerust met een motor die maar liefst 10 verschillende standen heeft, en die nauwelijks geluid maakt. Er is zelfs een zogenaamde fitnesstand, waarmee de inspanning voor jou als fietser precies gelijk blijft, ook als je bijvoorbeeld op verschillende hellingen rijdt. De batterij is bovendien ook uitstekend: je rijdt ruim 100 kilometer op één lading. En is hij toch op? Dan kun je met de meegeleverde snellader binnen een paar uur weer de weg op.

E-bike met smartphone slot en ingebouwd GPS-systeem

Maar bij de motor houdt het zeker niet op – integendeel. De Wi-Bike is ook verder uitgerust met verschillende high-tech snufjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van het uitgebreide beveiligingssysteem? Zodra je je smartphone van de fiets loskoppelt, wordt er op meerdere plekken in de fiets een slot ingeschakeld. En slaagt iemand er toch in de fiets te stelen, dan kun je hem via het ingebouwde GPS-systeem altijd direct weer terugvinden. Tot zo ver zijn alle gestolen Wi-Bikes binnen 48 uur weer teruggevonden, wat wel bewijst dat de technologie uitstekend werkt! Een Wi-Bike kost wel wat, kortom, maar je hoeft niet bang te zijn dat je hem op oneerlijke wijze weer kwijtraakt.

Je smartphone vervult bovendien meer functies dan alleen die van beveiliging. Via de app van de Wi-Bike zie je precies hoe en waar je gereden hebt; je kunt er zelfs je hartslagmeter op aansluiten, zodat de Wi-Bike ook als fitnessapparaat te gebruiken is. Ook krijg je via je telefoon een waarschuwing als er iets mis is met de fiets. Dat betekent dat je nooit uren hoeft te zoeken naar de bron van problemen!

De elektrische Wi-Bike in Nederland?

In principe is de Wi-Bike geschikt voor iedere fietser: er zijn verschillende modellen, voor zowel mannen als vrouwen. Toch is het maar de vraag of veel Nederlanders iets aan deze nieuwe elektrische fiets zullen hebben. De Wi-Bike lijkt niet helemaal ontworpen te zijn voor ons fietsgrage landje; eerder is hij bedoeld als alternatief voor de scooters waar Italianen en andere Zuid-Europeanen zo graag op rijden. Met zijn prijs van 3500 zullen veel Nederlanders het toch wat aan de dure kant vinden!

Wel laat deze stoere fiets direct zien dat het prima mogelijk is om een alternatief te ontwerpen voor scooters – een alternatief dat een stuk minder benzine slurpt en ook minder herrie maakt. Alleen dat maakt deze fiets al een uitstekende ontwikkeling op het gebied van e-bikes. En fiets jij bijvoorbeeld lange afstanden naar werk en lijkt de fiets je toch een uitstekende aankoop? Dan kun je hem bij veel plaatselijke fietsen- en scooterwinkels vinden, én bij de welbekende Mediamarkt.

Dé e-bike onder de elektrische fietsen?

Hoewel de Wi-Bike enkele interessante technische snufjes laat zien, zal hij waarschijnlijk niet de grote revolutie zijn die de e-bikemarkt naar grotere hoogte tilt. Het goede nieuws? Die revolutie is ook helemaal niet nodig! Nu al groeit de e-bikesector enorm, en experts als Hans de Looij, die zich namens de ANWB met elektrische fietsen bezighoudt, voorspellen dat die stijging in de komende jaren alleen maar verder door zal zetten. Ook zonder de Wi-Bike zullen steeds meer mensen dankzij de e-bike hun mobiliteit op duurzame wijze vergroten. En daar kunnen we alleen maar blij mee zijn!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Voorraadactie op alle E-bikesBekijk

Finalist Tweewielerwinkel van het jaar 2021 tweewieler.nl
× WhatsApp