Nieuwe fiets kopen voor het nieuwe schooljaar

De eerste dagen van het nieuwe schooljaar zijn altijd weer even wennen. Je wilt natuurlijk ook dit jaar weer een goede indruk achterlaten! Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je weer naar school gaat, onder andere op het gebied van fietsen. Wij helpen je en geven je tips om dat nieuwe schooljaar net een beetje relaxter te beginnen. Geniet nog even lekker van je vrijheid, maar bereid je ondertussen alvast voor. Back to school!

Een nieuwe fiets kopen?

Het kopen van een nieuwe fiets is een goede motivatie en een leuke, frisse start van het schooljaar. Met een nieuwe fiets weet je zeker dat je het hele jaar zonder problemen naar school kunt fietsen. Daarnaast kun je er natuurlijk eentje kiezen die perfect bij jou past. Kijk dan niet alleen naar de vormgeving, maar ook naar de onderdelen. Heb jij bijvoorbeeld altijd een zware tas met boeken bij je? Kies dan voor een fiets met voordrager of bagagedrager. Moet jij over een heuvelachtige weg fietsen? Dan zijn versnellingen op je fiets geen overbodige luxe. Bekijk eens onze Popal Daily Dutch fietsen.

Ben je niet van plan om een nieuwe fiets te kopen? Dan is het belangrijk dat je zorgt dat je huidige fiets weer helemaal klaar is voor het nieuwe schooljaar. Check of de verlichting het nog doet, of de banden goed opgepompt zijn en of je fietsbel werkt. Dit is allemaal erg belangrijk als je veilig het schooljaar door wilt komen.

Voor het hele jaar

Je wilt natuurlijk dat je fiets het hele jaar in orde is. Het is erg belangrijk dat je fiets in staat is om door alle weersituaties te overwinnen. Regen, hagel, sneeuw en wind; in Nederland kun je alles tegenkomen. Heb je bijvoorbeeld weleens nagedacht over of je banden wel stevig genoeg zijn om door de sneeuw te rijden? Soms zul je erachter komen dat je fiets nieuwe onderdelen nodig heeft. Maak een lijstje van wat nodig is, zodat je het schooljaar op en top kunt beginnen met een stevige fiets.

Boeken!

Als je naar school gaat heb je vaak ook veel zware boeken nodig, die je uiteraard in een rugzak of schoudertas meeneemt. Zo’n tas moet je de hele dag meeslepen, dus het is fijn dat je ‘m op de fiets op je bagagedrager of voordrager kunt plaatsen. Dat maakt het vervoeren van schoolspullen net wat makkelijker. Misschien iets voor jou, zo’n bagagedrager of voordrager?!

Share this post

Comment (1)

  • Vince Reply

    Mijn dochter wil ook graag een nieuwe fiets, zodat ze hiermee volgend jaar naar de middelbare school kan fietsen. Het is belangrijk dat de fiets stevig is en tegen een stootje kan. We zijn de verschillende opties en prijzen aan het vergelijken. Gelukkig weet ze goed wat ze wil!

    14 April 2020 at 10:52

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Voorraadactie op alle E-bikesBekijk

Finalist Tweewielerwinkel van het jaar 2021 tweewieler.nl
× WhatsApp