Verkoop elektrische fietsen

Verkoop Electrische Fietsen

In het eerste half jaar van 2016 zijn er door fietsenfabrikant Accell Group opnieuw meer e-bikes verkocht dan in voorgaande jaren: er was sprake van een stijging van maar liefst 39 procent. De verkoop van gewone fietsen liep daarentegen wel terug, met 15 procent. Deze daling werd echter ruim gecompenseerd door de enorme toename in het verkoop van elektrische fietsen: de totale omzet steeg nog steeds met 10 procent. Ook de winst ging omhoog, met 7 procent, tot een totaal van 34 miljoen euro.

Elektrische fiets Accel steeds populairder

Accell Group verwacht deze groei in het tweede halfjaar van 2016 door te kunnen zetten. De fietsenfabrikant uit Heerenveen, die de merken Batavus, Sparta en Koga omvat, ziet de verkoop van e-bikes al jaren stijgen, met name in Nederland en Duitsland. Ook in andere landen wordt de elektrische fiets echter steeds populairder. Inmiddels komt maar liefst 43 procent van de omzet van Accell Group uit de verkoop van e-bikes.

Accel investeert in e-bike ontwikkeling

Als marktleider op het gebied van elektrische fietsen investeert Accell nu ook volop in de verdere ontwikkeling van e-bikes en accessoires voor e-bikes. Zo worden er steeds sterkere motoren gemaakt, en krijgen de nieuwste fietsen ook een steeds grotere actieradius. Daarmee is het niet verrassend dat de verkoop van elektrische fietsen in een flinke lift zit!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Voorraadactie op alle E-bikesBekijk

Finalist Tweewielerwinkel van het jaar 2021 tweewieler.nl
× WhatsApp