Nieuw! Hulp bij het kiezen van een nieuwe fiets

Wanneer u nadenkt over de aanschaf van een nieuwe damesfiets of herenfiets, kan het zo zijn dat u niet direct vindt wat u zoekt. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u het overzicht even verliest. Wij presenteren daarom met gepaste trots onze Fiets Keuzehulp. Deze keuzebegeleider laat u binnen zes eenvoudige stappen een selectie aan fietsen te zien dat perfect aansluit bij uw behoefte voor een nieuwe herenfiets of damesfiets. In de keuzehulp kunt u op een duidelijke en overzichtelijke manier filters kiezen, zodat u alleen fietsen te zien krijgt die relevant voor u zijn. De stappen die u daarbij doorloopt zijn als volgt:

Stappenplan selectie nieuwe fiets

Stap 1: Gebruik

Bij deze stap geeft u aan hoe vaak u uw fiets gebruikt, en welke afstanden u dan aflegt. U geeft bijvoorbeeld aan of u iedere dag naar uw werk, naar school of naar de supermarkt gaat met de nieuwe fiets, of juist fietstochten door de natuur maakt waarmee u grotere afstanden aflegt, maar de fiets minder vaak gebruikt.

Stap 2: Zithouding

Bij deze stap geeft u aan welke fietshouding voor u het meest comfortabel is. De houding die je aanneemt op de fiets moet het lichaam natuurlijk zo min mogelijk belasten. De manier waarop u de fiets gebruikt en de afstanden die u aflegt, hebben invloed op uw zithouding. Ook geeft u hier aan of u met uw voeten bij de grond wilt komen of niet.

Stap 3: Frametype

Hier geeft u aan wat voor frame u prefereert. Onze fietsen hebben frames voor mannen, vrouwen en een derde variant met een lage instap. De laatste is bedoeld voor mensen die graag gemakkelijker willen kunnen op- en afstappen.

Stap 4: Soort versnellingen

Bij deze stap geeft u aan of u versnellingen op uw fiets wilt, en zo ja wat voor versnellingen dit mogen zijn. Wij hebben verschillende versnellingssystemen, van een duurzame naaf versnelling tot een sportieve derailleur versnelling.

Stap 5: Hoeveelheid versnellingen

Als u bij stap 4 heeft aangegeven versnellingen te willen, geeft u bij deze stap aan hoeveel versnellingen u wilt hebben. Als u vrijwel nooit heuvelachtig terrein tegenkomt, heeft u bijvoorbeeld minder versnellingen nodig dan als u regelmatig in een heuvelachtig landschap of zelfs in de bergen fietst. Ook als u vaak met veel bagage fietst, is een goede hoeveelheid versnellingen geen onnodige luxe.

Stap 6 Remmen

Bij de laatste stap geeft u aan waarvoor en hoe u de remmen op uw nieuwe fiets wilt gebruiken. Wij hebben vier soorten remmen om uit te kiezen. Voor uw keuze is het belangrijk hoe vaak en hoe hard u over het algemeen remt en hoeveel onderhoud u aan uw nieuwe fiets wilt hebben.

Meer informatie

Wilt u na gebruik van de Fiets Keuzehulp nog aanvullende informatie wat betreft de nieuwe damesfiets of nieuwe herenfiets waar u naar op zoek bent? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers; zij voorzien u graag van professioneel advies.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Voorraadactie op alle E-bikesBekijk

Finalist Tweewielerwinkel van het jaar 2021 tweewieler.nl
× WhatsApp